Γιατί να παρακολουθήσω το OpenFest;

Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν όντως αξίζει να αφιερώσουμε τον περιορισμένο χρόνο μας σε δράσεις όπως Φεστιβάλ ή σεμινάρια. Ο προσωπικός χρόνος είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικός για αυτό και παρακάτω θα δούμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά σε ένα Φεστιβάλ Ανοιχτών Τεχνολογιών. 

  1. Προσπάθησε να παρευρεθείς στο Φεστιβάλ με ανοιχτό μυαλό ώστε να μπορέσεις να δεχτείς και να αναλογιστείς καινούριες ιδέες καθώς και να βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις τις δικές σου καινοτόμες ιδέες. 
  2. Καλό θα ήταν να παραμένεις ανοιχτός ως προς τους άλλους συμμετέχοντες για να βρεις ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα. Το Φεστιβάλ θα σε βοηθήσει να διευρύνεις τον κύκλο τον γνωριμιών σου και να μάθεις περισσότερα για τον τομέα που θα ήθελες να εργαστείς ή ήδη εργάζεσαι. 
  3. Αν δεν ξέρεις τίποτα θα μάθεις, αν ξέρεις κάτι θα μάθεις ακόμα περισσότερα. Η γνώση είναι ένα εργαλείο που ποτέ δεν μένει ανεκμετάλλευτο. 
  4. Είναι μια ευκαιρία να βρεις τον δρόμο που θα ήθελες να ακολουθήσεις επαγγελματικά, αν είσαι ακόμα αναποφάσιστος όχι μόνο θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις workshops για να δεις πως γίνονται τα πράγματα στην πράξη αλλά θα μιλήσεις και με ειδικούς από όλους τους τομείς των ανοιχτών τεχνολογιών. 
  5. Θα έρθεις σε επαφή με οργανισμούς και θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις μαζί τους ακόμα και να ενταχθείς στο προσωπικό τους είτε ως εργαζόμενος είτε ως εθελοντής. 
  6. Θα μάθεις για ανοιχτά λογισμικά και υλικά τα οποία θα διευκολύνουν την δουλειά και την καθημερινότητα σου. 

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί θα χαρούμε να σε δούμε στο OpenFest του 2019 και να μοιραστούμε μαζί σου τις γνώσεις και το μεράκι μας για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. 

 

Της Εβελίνας Μίχα

Share this post

Share on facebook
Share on print
Share on email